Geneo

ПРЕДНОСТИ:

- Конструктивна ширина : 86 мм просек заптивка
- Целосно Армирани прозорска систем без дополнителна челична арматура – Извонредна стабилност благодарение на високо-технолошки материјали RAU – FIPRO , совршена профилот конструкција и интегриран засилена систем ( IVS )
- Видлива ширина од 115 мм за оптимално пропуштање на светлина
- Оптимални простори за складирање
- Полесно ракување и монтажа благодарение на до 40% помала тежина спрема стандардните прозорски системи
- Функционални камери со термомодули за оптимизирање на изолација квалитети
- Голем длабочина на фалца од 66 мм , дава можност за поставување на тројно застаклување
- Намален притисок и воочлива полесно отворање и затворање преку ново развиен геометрија на заптивките
- HDF – површина ( High Definition Finishing ) : висококвалитетна , таписерии , вонредна мазна и лесна за одржување
- Еколошки , бидејќи се рециклира
- Перфектна енергетска ефикасност – со семејството на GENEO ( прозорци , влезни врати , стигнале – лизгачки врати ) обезбедувате оптимална изолација на зградата

Енергетска ефикасност до совршенство: Полно армиран прозорски профил од високотехнолошки материјал РАУ – ФИПРО ®®

ГЕНЕО е енергетски најдобриот прозорски профил кој моментално го има на пазарот со длабочина на вградување 86 mm.
Она што го прави посебен е високотехнолошкиот материјал РАУ – ФИПРО. Тоа е материјал со влакнесто мрежно врзување  кој што овозможува голема стабилност на профилот. Во 90 % од примените веќе не се потребни челични армирања  како кај другите прозорски профили.  На тој начин со ГЕНЕО се добиваат најдобри вредности на топлинска изолација, бидејќи топлинските мостови кои што се создаваат при примена на челик отпаѓаат. Исто така со ГЕНЕО се веќе повеќе од исполнети критериумите кои ги поставува правилникот за заштеда на електрична енергија (EnEV) . Истовремено овој систем нуди оптимални предуслови за дизајн и комфор – без притоа да има компромиси за топлинската изолација.

Kарактеристики:

Конструктивна ширина: 86 мм / средно заптивка
Број камери: 6 камери
Топлинска изолација: Uf до 0,86 W / m² K
Заштеда на енергија: до 76% *
Материјал: повеќеслојна влакнести материјал RAU-FIPRO, коекструдиран надворешен слој од хај RAU-PVC за најдобар квалитет на површината
Звучна изолација: без челична арматура до Rw, P = 47 dB (со остъкление Rw = 50 dB)
Заштита од кражба: до класа на заштита 3, до класа на заштита 2 без челик
Въздухопропускливост: 4 (EN 12207)
Заптивање при подгизвам: 9A (EN 12208)

Детали:

Многу архитектонски можности преку индивидуални форми – круг, аголна, лак, со шпроси кои за прв пат може да се реализира целосно зајакнати
Разновидни можности за распоред преку украсување фолии, лакирање или алуминиумски капаци
Вметнување на акценти со светло сива гарнитури при белите профили и црните гарнитури кај обоените профили
20 °-градиенти и 5 мм надворешни радиуси за елегантна оптика
Дополнителни можности за распоред преку закосени дизајнерски крила

© Copyright - Demirimpex